DEN FØRSTE FODBOLD MED EN INTEGRERET TRACKING SENSOR

DEN FØRSTE FODBOLD MED EN INTEGRERET TRACKING SENSOR

Danske SELECT og tyske KINEXON har sammen udviklet den intelligente fodbold SELECT Brillant Super iBall – en fodbold med en integreret tracking sensor, som vil forbedre fodboldoplevelsen for alle, da helt nye data fra fodboldkampene vil blive tilgængelige. SELECT Brillant Super iBall kombinerer SELECTs dybdegående viden om fodbolde, med KINEXONs ekspertise inden for elektronik, tracking og analyse. SELECTs og KINEXONs iBall er den første fodbold med en intregreret sensor, som er er blevet FIFA Quality Pro godkendt. Det betyder, at SELECT Brillant Super iBall er godkendt til brug i de allerbedste fodboldligaer.

Den nye SELECT Brillant Super iBall får verdenspremiere, når den bliver spillet med for første gang i play-off kampene i den portugisiske fodboldliga Liga Portugal. Liga Portugal er en professionel fodboldliga, som har eksisteret i 40 år, og som undervejs, har udklækket nogle af de bedste fodboldspillere og trænere i verden. En af grundpillerne hos den portugisiske liga er at have fokus på innovation og fremtidens udfordringer. Netop derfor er Liga Portugal det perfekte sted at introducere SELECT Brillant Super iBall for første gang. Hos Liga Portugal ser de frem til, som de allerførste, at spille med den første FIFA Quality Pro godkendte intelligente fodbold nogensinde, og de glæder sig til at opleve de nye banebrydende muligheder, som bolden bringer.

CEO hos SELECT Sport Peter Knap siger således om den nye SELECT iBall: ”Hos SELECT Sport er vi glade for at kunne offentliggøre at vores nye SELECT iBall, som vi har skabt i samarbejde med KINEXON, er klar til at blive spillet med i alle topligaerne. Vi ser frem til at se bolden i aktion i den bedste portugisiske liga, og til at klubber, trænere og fans bliver præsenteret for de nye muligheder som SELECT Brillant Super iBall bringer. Denne nye intelligente fodbold med en indbygget tracking sensor, vil forbedre fodboldoplevelsen for både klubber og fans”.

Teknologien bag

SELECT har, sammen med boldleverandøren Anwar Khawaja Industries i Pakistan, udviklet en fodbold med en integreret KINEXON tracking sensor. KINEXON har lavet en ultra-lille sensor med mindst mulig vægt, og denne sensor har SELECT efterfølgende interegreret ind i blæren på bolden. Ved hjælp af radio teknologi kan sensoren transmittere data på sin position og bevægelser ca. 50 gange pr. sekund. Sensoren kan videregive data på position exceptionelt hurtigt, og bold dataen kan på under 1 millisekund synkroniseres med spillernes tracking data. Ved at linke (den allerede benyttede) spiller-tracking data, med denne nye bold-tracking data, kan man få et bedre overblik over et helt træningspas eller en kamp, med alle dennes kompleksiteter.

Fordele ved den nye SELECT iBall

Den data den nye SELECT iBall giver mulighed for at indsamle, kan bruges til både kamp- og træningsanalyser, men også til i højere grad at engagere fansene. Den intelligente fodbold gør det muligt at indsamle information i realtid omkring skudhastighed, succesfulde afleveringer, skud pr. spiller og hold, kvalitet af boldbehandling og meget mere.Denne teknologi kan bruges af klubberne til at analysere spillernes og holdets præstationer til kamp og træning. Ved at kombinere kampdata og træningsdata med fysisk og taktisk performance data, kan man nå et helt nyt niveau af databaseret performance-indsigt.

Denne nye bold-tracking teknologi kan også bruges til at engagere fans på en helt ny måde. Da det nu bliver muligt at præsentere dem for live-grafiker med forskelligt data fra kampen – både for fans på stadion og derhjemme foran tv’et. Derudover kan kommentatorer og journalister også modtage livedata fra kampen, mens de dækker en fodboldkamp.

SELECT Brillant Super iBall er en gamechanger, når det kommer til at tilbyde brugbar livedata til trænere, klubber, fans, dommere og medierne.

Udviklingen

Fem år har det taget at udvikle SELECT iBall. SELECT og KINEXON har udviklet og testet hundredevis af prototyper for at nå frem til denne nye intelligente topfodbold. Den første test fandt sted i år 2018 i samarbejde med Bundesligaklubben Bayer Leverkusen. I dag kan begge virksomheder garantere, at den lille boldsensor på 14 gram virker upåklageligt selv under hårde omstændigheder, og at den ikke påvirker boldens opførsel. Professionelle fodboldspillere vil ikke kunne mærke forskel, når de spiller med en SELECT Brillant Super iBall.

SELECT Brillant Super iBall er klar til topligaerne

Denne nye SELECT iBall er blevet FIFA Quality Pro godkendt, hvilket er den bedste godkendelse en fodbold kan få i FIFA systemet. Kun fodbolde som er blevet FIFA Quality Pro godkendt, kan benyttes i internationale kampe organiseret af FIFA. Den nye SELECT iBall har klaret alle de tests der kræves, og er nu klar til at blive spillet med i alle topligaerne rundt om i verden.

Om KINEXON Sports & Media GmbH

KINEXON er en global teknologisk leder, som udvikler banebrydende ny hardware og software løsninger til massevis af forskellige formål. Mere end 400 hold, ligaer og events verden over benytter KINEXON Sports & Medias teknologi til performance traking og analyser, fan engagement og kontaktopsporing. KINEXON har også implementeret specialiserede realtid IoT-løsninger til at opfange, analysere og automatisere logistik processor for bl.a. BMW og Continental. Under Covid-19 pandemien lancerede KINEXON SafeZone, som er verdens mest pålidelige løsning til kontaktopsporing, og som er blevet benyttet at mange virksomheder rundt om i verden. KINEXON er grundlagt i 2012, og har hovedkontor i Munchen, Tyskland. KINEXON har i dag mere end 250 ansatte på kontorene i Munchen og Chicago.